leningen-simuleren-vergelijkenGeld lenen op afbetaling, het is soms als een geschenk uit de hemel. Zo kan u allerlei zaken financieren zonder dat u moet verantwoorden waarvoor u het geld gebruikt. Afhankelijk van persoon tot persoon kan het mogelijk zijn dat u dit geld zeer snel ter beschikking krijgt. Dit kan soms zelfs binnen de 2 dagen zijn. Het grote voordeel is dat de meeste leningen gebruikt kunnen worden voor zelfs de gekste doeleinden.

Persoonlijke leningen hebben een simpel concept. Zo kan u geld lenen op afbetaling. Zo moet u het geleende geld binnen een bepaalde periode en op vaste tijdstippen afbetalen. Bovenop het geleende bedrag moet u ook rente betalen. Met de vaste rentevoet weet u hoe de situatie is. Zo zal u niet meer of minder rente moeten betalen waardoor u exact weet hoeveel u maandelijks moet afbetalen. Sommige persoonlijke leningen hebben een extra voordeel, zo laten deze toe om deze vroegtijdig af te betalen zonder dat er een boete moet betaald worden.

Persoonlijke Lening Gids

Zoals eerder vermeld kan u geld lenen voor zowat alles aanwenden. De kredietverstrekkers geven vaak eigen namen aan dergelijke leningen. Zo hebben sommige banken renovatieleningen, andere vakantieleningen en ook de vaak zeer belangrijke autolening. In de meeste gevallen gaat het om ongedekte leningen. Enkel bij de autoleningen dient het voertuig meestal als waarborg. Een ongedekte lening is een lening waarbij er geen sprake is van enige vorm van waarborg. Een nadeel is echter dat de rentes veel hoger kunnen liggen dan bij geld lenen met een waarborg. De reden hiervan is simpelweg dat het een gevolg is van het hogere risico verbonden aan deze ongedekte leningen. Alle leningen die hier vermeld worden zijn ongedekte leningen.

De voor- en nadelen van ongedekt geld lenen

Zoals u al kan raden zijn er zowel voor- als nadelen verbonden aan de ongedekte lening. Sommige zaken kan u echter als zowel een voordeel als nadeel bekijken. Neem nu bijvoorbeeld het gebrek aan een waarborg. Er zijn uiteraard een heel deel mensen die geen waarborg kunnen aanbieden waardoor dit soort geld lenen als een godsgeschenk kan zijn zoals beschreven is op geldlenentop10.be. Voor diegenen die echter wel over de mogelijkheid beschikken om een waarborg te leveren kunnen deze leningen als nadelig beschouwd worden. Zo moeten zij immers hogere rentes betalen dan wanneer men een lening aangaat met een waarborg. Bij gedekt geld lenen worden de waarborgen in beslag genomen, maar bij een ongedekte is dit onmogelijk. Dit wil echter niet zeggen dat uw schulden als water in de zon verdampen. Zo zullen uw schulden zelfs groter worden. Dit komt doordat u bovenop het bestaande bedrag nog eens een extra moet betalen. Een voorbeeld hiervan zijn nalatigheidintresten.

De ongedekte leningen hebben echter ook enkele voordelen. Zo kan u deze voor zowat alles gebruiken en vaak moet u zelfs geen verantwoording afleggen voor het geleende bedrag. Een ander voordeel is dat u de gehele figuurlijke ijsberg kan zien voordat u eraan begint en niet enkel het topje ervan. Dit komt doordat men vaak vaste rentes gebruikt waardoor u exact weet hoeveel u maandelijks moet afbetalen.

Een nadeel , maar niet noodzakelijk voor iedereen,  is echter dat deze leningen niet flexibel zijn op het vlak van het opnieuw opnemen van geld nadat het krediet geopend is.

Tips voor het afsluiten van een lening op afbetaling

  • Probeer eerst te sparen in plaats van te lenen. Eender welke  aankoop zal goedkoper zijn wanneer u het met spaargeld betaald dan wanneer u leent. Zo moet u bij leningen immers een extra betalen bovenop het goedkoop-geld-lenengeleende bedrag, ook wel gekend als rentes.
  • Schets uw situatie. Ga na hoeveel u maandelijks kan afbetalen. Ga ook op zoek naar de goedkoopste oplossing want hoe minder u moet lenen hoe minder u immers aan rentes moet betalen.
  • Ga na geld lenen de enige oplossing is. Zo kan u door te besparen op dagdagelijkse zaken vaak een mooi bedrag bijeen sparen. Hier heb ik het dan bijvoorbeeld op het doen verlagen van uw energiefactuur, besparen op het eten door bijvoorbeeld minder luxeproducten te eten, indien mogelijk met de fiets gaan winkelen of naar het werk gaan,… Al deze kleine zaken kunnen soms bijdragen tot een groot geheel waardoor de leningen onnodig worden.
  • Indien u echter besloten heeft om geld te lenen dan kunnen wij u helpen. Zo bieden wij u via deze site de mogelijkheid om verschillende persoonlijke leningen te vergelijken zodat u de meest voordelige lening kan vinden.
  • Haast en spoed is zelden goed. Dit gezegde is ook van toepassing bij het aangaan van leningen. Vraag zo altijd eerst de gratis en vrijblijvende offertes aan bij de verschillende kredietverstrekkers. Lees ook aandachtig de kleine letters van het contract. Indien u dit niet doet kan u wel eens voor verrassingen komen te staan, want deze bevatten meestal belangrijke informatie.